במרכז ההספקה המטכ"לי התכוננו היטב לפסח במלחמה, ולצד ההיערכות השגרתית, החלו גם בהתאמת התפריט לפסח למציאות הביטחונית. "הגדלנו את הרכש משמעותית ביחס לשנים קודמות, בטווחים של 200-500% במגוון מאכלים, זאת כדי לתת מענה לצורך", מעידה סא"ל אורטל גבריאל-אדרי, ראש תחום השברת מזון במרה"ס.
במרכז ההספקה נדרשו לאתר פתרונות מותאמים לכוחות שהולכים לציין את ליל הסדר השנה במוצבי קצה על גבול לבנון או תוך כדי התמרון הקרקעי ברצועת עזה.
ההצטיידות במספרים:
מצות – 108 טון
בשר בקר – 84 טון
שניצל כשר לפסח – 130 טון
חזרת – 7,000 יחידות
קינוחים אישיים – 450,000 יחידות
דג סלומון – 24 טון
חרוסת – 19,000
מצות ללא גלוטן – 700 ק"ג
פסטה כשרה לפסח – 23 טון
לחמניות כשרות לפסח – 840,000 יחידות
המבורגרים כשרים לפסח – 40,000
מנות סדר אישיות – 7,000 יחידות
בקבוקי שתייה מתוקה – 100,000
נתחי אנטריקוט – 30,000
סלטים אישיים – 100,000 יחידות
כריכים – 300,000 יחידות
מנות לאוכלוסיות מיוחדות – 50,000 יחידות
בנוסף; אל הלוחמים שבשטח יגיעו "מנות מצווה", המכילות את כלל סימני החג – חרוסת, חזרת, מלפפון חמוץ, מצות, יין וכמובן הגדה של פסח. בערב החג יקבלו החיילים חמגשיות של מזון חם לסעודת ליל הסדר. זאת בנוסף למנות קרב ייעודיות המכילות מוצרים כשרים לפסח, ולמארז "לחם אבירים" בגרסתו הכשרה, שיסופקו להם לאורך החג.
אלה המשרתים במוצבי קצה, בקדמיות במשימות הגנה או ביחידות ללא מטבח, יקבלו תגבורי הסעדה מחברות חיצוניות, בנוסף לערכת סדר שתכיל את כלל סימני החג ותוספות חגיגיות אחרות בהן שתייה וקינוחים.
"הרצון שמוביל אותנו הוא שהתמונה שכל חייל וחיילת ישלחו להורים שלהם משולחן החג בבסיס תגרום להם לנחת", מסכמת סא"ל גבריאל-אדרי, "ושהם ירגישו שבצבא הם אוכלים טוב – כמעט כמו בבית".