בית

חדשות

מדורים

ספרו לנו

אכילה רגשית, אכילה קדושה

freepik
אכילה היא אחד הנושאים המרכזיים בחיים. אכילה היא אחד הנושאים המרכזיים בפרשת השבוע. הפרשה מלמדת אותנו מה לאכול (אוכל כשר ולא כשר), איך לאכול (לדאוג גם לעניים שאין להם אוכל), ומתי לאכול (סעודה משפחתית שמחה בחגים).

הנה הגדרה מופלאה של הרב אברהם יצחק הכהן קוק לאכילה בימינו. זו פעולה שיכולה למלא אותנו בכוח ובחיוניות, אבל יכולה לגרום לנו לעייפות ולעצב:

"האכילה לפי המידה ובקדושה, מקדשת את האדם ואת העולם, ומשמחת את החיים.
והעיצבון מביא לאכול יתר מהמידה, והאכילה מתהפכת לכבדות, לרוגזה ולייאוש, והנשמה מתעצבת".

היום קוראים לזה אכילה רגשית. אנחנו חיים בעידן של מזון מתועש, של תרבות דיאטות קיצונית, של סוכרים ללא גבול, של מסעדות יוקרה וריאליטי בישול. בתוך כל הפיתויים, הרב קוק מבקש תשומת לב לאכילה מדויקת ובריאה, בנחת, מתוך הודיה. הגישה שלנו כלפי המזון יכולה לקלקל ולהרוס, אבל יכולה גם לקדש את העולם, לא פחות. בתיאבון.

 

סיוון רהב-מאיר

סיוון רהב-מאיר

סיון רהב מאיר היא אשת תקשורת ומרצה. נשואה לידידיה, אימא לחמישה, ירושלמית. עובדת בחברת החדשות, ידיעות אחרונות וגלי צה"ל, ומעבירה מדי שבוע שיעורים על פרשת השבוע.

כתבות אחרונות

ביטחון | חדשות בקטנה

המשך הקרבות ברצועה: מבצעים מוצלחים, שלושה לוחמים נהרגו

בעולם | חדשות | חרבות ברזל

נשיא איראן, ראיסי, היה מעורב בתאונת מסוק

חדשות בקטנה | מבט חיובי

יעל דיין: אשת החירות והשלום

מהשבוע האחרון

ביטחון | חדשות בקטנה | חרבות ברזל

אלעד פינגרהוט ז"ל: סיוע עד הסוף

ביטחון | חדשות בקטנה | חרבות ברזל | מבט חיובי

חילופי אש, סיכולים ומזח: חדשות מכל הזירות

חדשות | מבט חיובי

יום העצמאות ה-76 למדינת ישראל

התחברות