יותר מ-250 יעדים: חיל האוויר יצא לגל תקיפות בהיקף גדול בכל רחבי סוריה, נגד מטרות וכלים ששימשו עד כה את צבא אסד – וזאת כדי שלא ייפלו לידי המורדים, ולא יוכלו להוות עוד איום נגד ישראל. "זה אחד ממבצעי התקיפה הגדולים בתולדות חיל האוויר", תיאר בכיר צה"לי, ע"פ דיווחי גלי צה"ל; "מכירת חיסול", כינו זאת גורמים ביטחוניים אחרים, שסיפרו כי מטרת התקיפות היא לוודא את החלשת גורמי הכוח בסוריה, ומי שייקח לבסוף את מושכות השלטון, לטווח זמן ארוך.
בין המטרות שהותקפו בידי חיל האוויר, ניתן למנות את חיל האוויר הסורי, אשר איבד עשרות מטוסים; את מערך ההגנה האווירית הסורי, מן הגדולים והמפותחים בעולם, אשר הוצא כמעט לחלוטין מכשירות בידי צה"ל; נגמ"שים, טנקים ואתרי צבא יבשתיים, ובהם בסיסים מרכזיים; אתרי ייצור ומחסני אמל"ח, מחסני טילי קרקע-קרקע מתקדמים שהיוו איום על ישראל במשך עשרות שנים ; וע"פ חלק מהדיווחים, גם אתרים עם נשקים לא קונוונציונלים, ובראשם הנשק הכימי שאסד אגר במהלך השנים ואף השמיש בהזדמנויות שונות נגד אויביו מבית.
צה"ל מעמיק בגבול הגולן
במקביל לפעילויות האוויריות המתנהלות מעל שמי סוריה כולה, פועלים כוחות יבשתיים של צה"ל במרחב הגבול המשותף בין המדינות. ביומיים האחרונים השתלט צה"ל על 'מרחב החיץ' המפורז שנקבע בין ישראל ובין סוריה בהסכמי הפרדת הכוחות ב-1974, לאחר מלחמת יום הכיפורים – הסכם הנחשב כעת בעיני ישראל כחסר תוקף, לנוכח נפילת המשטר שחתם עליו. בין היתר, כבשו כוחות ישראלים את שיא החרמון – מרחק כ-10 ק"מ מהחרמון הישראלי, ובגובה של 2.8 ק"מ מעל פני הים.
ע"פ דיווחים בתקשורת הלבנונית בלילה האחרון, כוחות שריון של צה"ל המשיכו בהתקדמות מעבר למרחב החיץ אל תוך רמת הגולן הסורית, ונמצאים כעת במרחק 20 ק"מ בלבד מדמשק, עיר הבירה. דיווחים אלו הוכחשו לבינתיים בידי גורמים ופרשנים ביטחוניים, הטוענים כי צה"ל לא יצא ממרחב החיץ – מרחק 30 ק"מ מדמשק.