דווחו לנו

בווטסאפ הירוק

בית

חדשות

מדורים

ספרו לנו

היסטוריה יומית: המזון המהיר

היום ב-1940 הקימו האחים מקדונלד את מסעדת מקדונלד'ס.

המסעדה היתה רגילה למדי עד שב-1948 עלו האחים על שיטת המזון המהיר, בו מתנהל ייצור המוני ומהיר יותר של המזון במקביל למערכת שירות עצמאי יותר. הדבר הקנה להם הכרה ראשונית בארה"ב, אך החידוש הגדול הגיע עם ריי קרוק, איש מכירות שהפך לזכיין המסעדה בשנות ה-50. קרוק הפך בפועל את מקדונלד'ס מרשת מזון לרשת נדל"ן, וזאת ע"י שיטת זכיונות שפיתח, בה ניתנה לכל מסעדה בחברה עצמאות יחסית ונגבה ממנה סכום נמוך יותר (כלומר, הפך את הרשת לקפיטליסטית). עד 1960 התפתחה הרשת למאות מסעדות, וקרוק קנה את חלקם של האחים מקונלד בחברה תמורת 3 מיליון דולר. בשנות ה-70 הונפקה הרשת בבורסה והחלה לגלגל מיליארדים, ועם מותו של קרוק ב-1984 היא כבר היתה שווה כ-10 מיליארד דולר. בשנות ה-80 התפשטה הרשת ברחבי העולם כאש בשדה קוצים, והפכה לסמל לגלובליזציה ככלל ולאמריקניזציה בפרט (הרשת הגיעה לישראל רק ב-1993).למרות שהתפשטות החברה החלה בדעיכה מאז שנות ה-90, היא עדיין מהווה את אחת החברות הגדולות בעולם, עם אחד הלוגואים האייקונים ביותר, ועם יותר עובדים מכל אוכלוסיית איסלנד, ושווי שוק גדול משל מדינת אתיופיה.

מקור תמונה – ויקיפדיה

אנחנו רוצים לשמוע אותך!

אבל רק רשומים יכולים להגיב...

כתבות אחרונות

חדשות | חרבות ברזל

הפרטים המרכזיים של עסקת החטופים

חדשות | כלכלה

סטארט-אפ ניישן: ישראל זכתה בפרס חשוב

בעולם | חדשות בקטנה | מבט חיובי

הדרכון הישראלי: בין ה-20 החזקים בעולם

מהשבוע האחרון

התחברות