ספירת הקולות במדינות ארה"ב החלה עם סיום יום הבחירות, וצפויה להימשך זמן רב – אך כבר כעת ניתן לזהות כי באופן ברור המומנטום נוטה לצידו של טראמפ. טראמפ השיג יותר קולות מן הצפוי במדינות 'אדומות' (רפובליקניות), ועשוי לזכות ברוב הקולות בכלל ארה"ב; ובמדינות 'סגולות' (מתנדנדות), נראה שהסקרים המעיטו בכוחו של טראמפ – אשר מוביל כרגע באופן בטוח כמעט בכולן.
בין מדינות המפתח, כבר הכריזו מרבית כלי התקשורת בארה"ב על ניצחונו של טראמפ ב-2 לפחות – ג'ורג'יה (בה ניצח ביידן ב-2020), וצפון קרוליינה (אשר הצביעה לטראמפ בשני מערכות הבחירות האחרונות). טראמפ מוביל כרגע ברוב נוח גם במישיגן, ובויסקונסין – ואם אכן ינצח בשניהם, ניתן יהיה להכריז עליו כמנצח סופי בבחירות; טראמפ מוביל כרגע בספירת הקולות גם בפנסילבניה ובאריזונה, אך באופן צמוד מכדי להכריז על מגמה או מנצח. נכון לרגע זה, מעריך ה'ניו-יורק-טיימס' כי סיכוייו של טראמפ לנצח בבחירות עומדים על יותר מ-95%, ושהנשיא לשעבר צפוי להשיג יותר מ-300 אלקטורים.
אם דונלד טראמפ ינצח בבחירות, תהיה זו הפעם השנייה בתולדות ארה"ב (והראשונה מזה יותר מ-100 שנים) בה נשיא זוכה ל-2 כהונות בלתי רצופות. מדובר בשינוי משמעותי עבור ארה"ב, ועבור העולם כולו, אשר מצפה לשינויים משמעותיים במדיניות החוץ, הכלכלה והביטחון האמריקאי כבר בחודשים הקרובים (הנשיא/ה הנבחר/ת ייכנס לתפקיד רק ב-20 בינואר – ועד אז, ממשיכה כהונתו של הנשיא ביידן). גם בישראל ניתן לצפות לשינויים משמעותיים ביחס האמריקאי למלחמה, כאשר התקווה היא שטראמפ, אשר הצהיר רבות על רצונו בסיום המלחמה, יסיר מישראל רסנים ויתן לה להפעיל כוח רב יותר במטרה להביא להכרעה. בנוסף, עצם הניצחון של טראמפ עשוי להוות מכה מורלית קשה עבור הציר השיעי כולו.
יותר משמדובר בניצחון רפובליקני, מדובר בהפסד דמוקרטי – כאשר מרבית הבוחרים החליטו שדי להם בכהונתו הטרופה של ביידן, וכי הם אינם מעוניינים בבחירתה של האריס; ייתכן וארה"ב עדיין אינה בשלה לבחור באישה כנשיאה – וייתכן והבוחרים הבינו שתחת מילותיה היפות של האריס, מסתתר ריק מהותי בתוכן. בכל מקרה, מעניין לבדוק מה חושבים כעת כל המפגינים הפרו-פלסטינים, שעוררו מהומות ובעיות לממשל הדמוקרטי בארה"ב, וכעת מקבלים את העונש הראוי להם.