משרד החקלאות קבע: יוארך תוקפה של רשימת מוצרים שונים מן החי.
עד היום, תוקף המוצר נקבע על ידי משרד הבריאות ומשרד החקלאות. בשל כך, תוקפם של דגים, בשר ועופות היה ידוע כקצר במיוחד.
מעתה, יאפשר משרד החקלאות ליבואן או ליצרן לקבוע את תוקף המוצר בעצמו על פי רשימת נהלים מסוימת. המהלך המדובר צפוי להאריך את תוקפם של מוצרים רבים ובכך להשפיע על מחירם. במקרים מסוימים בהם סחורה הייתה מתעכבת בנמל, תוקפה חלף והיבואנים ספגו הפסדים רבים שאיתם נאלצו הלקוחות להתמודד כשאלו באים בגלים של עליות מחירים.
לדוגמה, עוף טרי שווק עד עתה ל-5 ימים ומעתה ישווק ל-7 ימים, דגים טריים ששווקו עד עתה לתקופה של בין 5 ל-7 ימים ישווקו מעתה ל- 10 עד 12 ימים, ובשר קפוא ששווק ל-15 חודשים ישווק מעתה ל-24 חודשים. גם הבשר הטחון יאריך את זמנו על המדפים מחודשיים לארבעה חודשים וכן הדגים הקפואים ששווקו ל-12 חודשים ישווקו מעתה ל-24 חודשים.
במשרד החקלאות מאמינים כי למרות השינויים עדיין אפשר להקפיד על רמת הפיקוח הבריאותית ולמנוע ממזונות מקולקלים להימכר לסופר. משרד החקלאות מאמין כי יש בידיו די כח אדם לטובת הפיקוח על מצבם הבריאותי של המוצרים.
לתגובות: [email protected]