בית

חדשות

מדורים

ספרו לנו

יום האבטיח: כך תבחרו את האבטיח המושלם

freepik
לקראת יום חגו של הפרי הקיצי האהוב, משרד החקלאות מציע את הטיפים לבחירת האבטיח המושלם. אל דאגה לא שכחנו את המלון.

מה יותר כיף בקיץ הישראלי הלוהט מאבטיח ומלון מתוקים וקרים על חוף היום?
צמד הפירות הקייצים קיבלו מקום מכובד ביותר בתפריט הישראלי ולקראת יום האבטיח מומחי משרד החקלאות עונים על אחת השאלות החשובות ביותר בתחום – איך לבחור את האבטיח הנכון.

• העוקץ – ככל שעוקצו של האבטיח ירוק ורענן יותר כך הוא טרי יותר ונהנה מיותר השקיה. לעומת זאת, עוקץ יבש מעיד על התופעה ההפוכה. במלון העוקץ מעיד על חיי מדף ארוכים. מלון ללא עוקץ ככל הנראה בשל מידי ועבר תסיסה.

• הצבע – גוון מט בקליפה יעיד על אבטיח איכותי. גוון דהוי מעיד על אסון ממושך שעלול לפגוע בפרי וצבע מבריק יעיד על חוסר בבשלות.

• כתמים – לכל אבטיח יהיה כתם אחד לפחות במקום בו נפגש עם הקרקע. כתמים נוספים בעיקר צהובים או דהויים יעידו על חשיפה ממושכת מידי לשמש שעלולה לפגום באיכות הפרי.

• מוצקות – פרי גמיש ככל הנראה עבר אחסון ממושך הפוגם באיכות לכן, ביחרו פרי מוצק ככל שיתאפשר.

• מראה – מומלץ לבחור סימטרי ככל האפשר, עגול או אובלי. מבנה סימטרי מעיד על התפתחות תקינה של הפרי ויאשר שאין חללים ריקים בתוכו. אם המלון הוא בעל רשת, המומלץ היותר שהרשת תהיה צפופה ככל הניתן.

• דפיקה על הפרי – מי לא מכיר את השיטה המפורסמת מכולן לבחירת האבטיח, אבל מה בדיוק אנחנו מחפשים לשמוע באותה הדפיקה? שמשון עומר, מנהל אגף ירקות וגידולי שדה בשה"מ (שירות ההדרכה והמקצוע) במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, מסביר: "כשאנו טופחים על האבטיח עלינו להמתין לקבלת צליל בחזרה. האבטיח צריך "להשיב" לנו במעין צליל נקי. מומלץ לטפוח על מספר אבטיחים, אם מרגישים כי אין שום הד לטפיחה, האבטיח בשל מדי ומרקמו וטעמו יהיו ירודים".

לגבי מלונים קיימים כמה טיפים נוספים:

זנים – נביל עומרי, מנהל תחום ירקות עלים ודלועיים בשה"מ (שירות ההדרכה והמקצוע) במשרד החקלאות ופיתוח הכפר ממליץ במיוחד על על זן היילו קנרי. היילו קנרי צהוב מבחוץ ולבן מבפנים וניתן לשמור אותו לתקופה ממושכת בטמפרטורת החדר.

אם המלון עגול, ירקרק צהוב מבחוץ וכתום או קרם ירקרק מבפנים מדובר בטיפוס גליה שמקבוצת הסולר. בקיץ, מומלץ לבחור במלונים בעלי הקליפה הכתומה שמגבירה את הסיכויים לטעם מתוק ומאריכה את חיי המדף.

זם נוסף של מלונים הוא זן האננס. את הזן בעל הצורה האובלית חשוב לשמור במקרר משום שחיי המדף שלו קצרים וגם בו קליפה כתומה מבשרת על מתיקות וטעם איכותי.

במשרד החקלאות מסבירים, כי את האבטיח ניתן לשמור במקרר למשך שבוע, ולפני שלב החיתוך יש לשטוף אותו היטב. אם בחרתם שלא לחתוך את כל האבטיח כדאי לשמור את החלק הנותר בניילון ניצמד ולהשיבו למקרר.
את המלון ניתן לשמור במקרר לימים בודדים בלבד. לכן, אם רכשתם חצי מלון כדאי לעטוף אותו היטב בניילון נצמד. אם המלון עדיין שלם אפשר לשמור אותו מחוץ לקרור כשלושה ימים. אם מדובר בזן היילו קנרי כתמתם ניתן לשמור את המלון מחוץ לקרור מספר שבועות.

כ-140 אלף טונות של אבטיחים מגודלים בישראל מידי שנה על שטח של כ- 23 אלף דונמים, רובם ללא גרעינים. מחירו ההמוצע של אבטיח לסיטונאי הוא 1.73 שקלים ולצרכן 2.8 שקלים.
בגזרת המלונים מדובר על כמות של 35 אלף טונות בשנה על פני כ-12 אלף דונמים. מחירו הממוצע של המלון הוא 3.3 שקלים לסיטונאי ו-4.31 שקלים לצרכן.

לתגובות: [email protected]

אנחנו רוצים לשמוע אותך!

אבל רק רשומים יכולים להגיב...

כתבות אחרונות

ביטחון | חדשות בקטנה

המשך הקרבות ברצועה: מבצעים מוצלחים, שלושה לוחמים נהרגו

בעולם | חדשות | חרבות ברזל

נשיא איראן, ראיסי, היה מעורב בתאונת מסוק

חדשות בקטנה | מבט חיובי

יעל דיין: אשת החירות והשלום

מהשבוע האחרון

ביטחון | חדשות בקטנה | חרבות ברזל

תקרית קשה בסמטאות ג'באליה

מבט הסטורי | מבט חיובי

היסטוריה יומית: הסכמי סייקס פיקו

מבט הסטורי | מבט חיובי

היסטוריה יומית: סופם של הצלבנים

ביטחון | חדשות בקטנה | חרבות ברזל

ארבעה חטופים הושבו לקבורה, במבצע מיוחד

התחברות