חברת openAI, אשר הנגישה לעולם לראשונה את פלאי הבינה המלאכותית כאשר הציגה את מנוע ChatGPT, אשר ענה על שאלות ויצר טקסטים דמוי-אנושיים, מכה שנית עם ההתקדמות החדשה ביותר בתחום: מנוע sora המסוגל לייצר סרטונים קצרים על בסיס הנחיות טקסטואליות.
הסרטונים שמייצר המנוע מתאפיינים בריאליזם רב במיוחד ויכולת להמחיש אירועים מורכבים שכוללים הרבה פרטים קטנים. המנוע משלב את ההנחיות הטקסטואליות עם ידיעותיו בדבר ה'מימוש' של האביזרים בסרטון בעולם המציאות, ובכך מעניק לסרטונים נופך מיוחד של אמינות ואף אומנותיות. עם זאת, חשוב להדגיש כי המנוע לא מושלם כרגע, ועדיין ייתכנו בו טעויות בסיסיות קטנות אך בולטות (כפי שבמנוע יצירת התמונות הסתבכה הבינה המלאכותית בשאלת האצבעות האנושיות). בנוסף, כרגע המודל לא זמין לציבור הרחב אלא לקבוצת חוקרים מצומצמת ומיוחדת, ולאנשי קולנוע ואומנות שיוכלו להעניק פידבקים מקצועיים.
היום בו יוכל כל אדם ליצור כל סרטון שירצה נמצא על הסף, כאשר הטכנולוגיה מגבירה את יכולות הבינה המלאכותית באופן אקספוננציאלי מדי יום. בדבר טמונות ברכות רבות, וגם קללות פוטנציאליות – לדוג', היכולת הקלה ליצור סרטונים מזויפים תגביר את חוסר האמון הציבורי במקורות המידע ה'רשמיים' הרגילים. אין ספק שצריך לנהוג בזהירות ולהימנע מפזיזות, אך גם להיות מוכנים ולקלוט את השפע הרב שמציעה לנו כיום הטכנולוגיה, פרי הפיתוח והשכל האנושי.
לתגובות – [email protected]